Μαρία Στεφάνου

Η Θεσσαλονικιά  συγγραφέας,  musical  performer  και θεατρική παραγωγός Μαρία Στεφάνου, γεννημένη το 1988, είναι μία νέα πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης με σπουδές, σεμινάρια χορού, τραγουδιού και υποκριτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Έχει υπογράψει χορογραφικά και συμμετάσχει σε αγαπημένες μουσικές παραγωγές του Regency Casino of Thessaloniki όπως τα: “Σαν κάποιος θίασος” του Τάκη Ζαχαράτου, “Το πρώτο μας πάρτυ” του Μάκη Δελαπόρτα, “Πάμε σαν άλλοτε” του Πάνου Αμαραντίδη, “Ένας Ουρανός με Αστέρια”,  “I Have a Dream” και “Dorian Grey the Musical” της Άντας Τσεσμελή Edwards.

Το συγγραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της το έκανε το 2014 με τις “Πριγκίπισσες the Musical”, σε έμπνευση με μουσική επιμέλεια του μαέστρου Σπύρου Ρασσιά στο French Keys Jazz Club Θεσσαλονίκης, το οποίο αγαπήθηκε και μέτρησε 22 sold out παραστάσεις. Μετά από αναρίθμητες συμμετοχές της σε αντίστοιχες μουσικές παραγωγές, όπως το “Alexander the Great Rock Opera” του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, τα “Λάχανα και Χάχανα the Musical” του Τάσου Ιωαννίδη και σημαντικές συνεργασίες με εξαίρετα ονόματα του χώρου όπως η Σία Κοσκινά, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη δημιουργία των έργων της.

Το ‘Ένα Βήμα Τη Φορά’ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δημιουργία της, όταν πήρε την απόφαση της να εμπιστευτεί το χάρισμά της και να περπατήσει προς τον εαυτό της. Το βιβλίο της γράφτηκε τον Μάρτιο του 2016 και ένα χρόνο μετά μεταφέρθηκε στην θεατρική σκηνή με την μορφή musical σε δική της μουσική σύνθεση στίχους σκηνοθεσία και χορογραφίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσική Θεσσαλονίκης με 80 καλλιτέχνες να χορεύουν και να τραγουδάνε τις αλήθειες της και μετράει ως τώρα πάνω από 100 παραστάσεις στην βραδινή και πρωινή ζώνη. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου της (Μάιος του 2017) εξαντλήθηκε και η δεύτερη και τελική έκδοση του κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2019 περιλαμβάνοντας προσθήκες και αλλαγές της ίδιας. ‘Η Τέχνη μου αντικατοπτρίζει εμένα, αλλάξει και εξελίσσεται όσο εγώ’ είπε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι το ταξίδι είναι ακόμα στην αρχή του.

Το Μάιο του 2017, βιώνοντας τις ανάγκες της παραγωγής, η Μαρία άνοιξε την επιχείρηση θεατρικών και καλλιτεχνικών παραγωγών Maria Stefanou Productions”.

 Με την παρότρυνση εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, το Σεπτέμβριο του 2018 πραγματοποίησε την πρώτη της θεατρική περιοδεία με τίτλο “Η Τέχνη Κοντά Στα Σχολεία”, προτείνοντας έμπρακτα νέους τρόπους συνεργασίας ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό θέλω τον πολιτισμό και την ίση και ποιοτική διανομή της τέχνης σε όλους. Η περιοδεία της αγκαλιάστηκε θερμά από την πρώτη στιγμή και η Μαρία συνεχίζει με επόμενο θέλω της να απλωθεί και να το καθιερώσει ως θεσμό.

Το ίδιο συνέβη και με το συγγραφικό της έργο από το πρώτο της κιόλας βιβλίο, καθώς το αναγνωριστικό κοινό την ξεχώρισε γρήγορα για την ουσία, την απλότητα και την αμεσότητα των όσων γράφει καθώς και για τις ιδιαίτερες θεματολογίες τους που είναι εμπνευσμένες από προσωπικά της βιώματα. Τα βιβλία της πλέον συστήνονται από εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, καταξιωμένους life coaches εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς επίσης από ψυχολόγους και παιδοψυχίατρους από τους οποίους και χρησιμοποιούνται ως εργαλεία στις θεραπευτικές μεθόδους τους.

Συνολικά εως σήμερα, η Μαρία έχει εκδώσει τους 5 πρώτους πρωτότυπους τίτλους της, εκ των οποίων ο ένας μεταφράστηκε στα αγγλικά ξεκινώντας έτσι την παγκόσμια διανομή του. Παράλληλα ανέβασε τις αντίστοιχες μουσικοθεατρικές παραστάσεις τους, ορισμένες από τις οποίες είναι οι εξής: Το 10 το Καλό Θέατρο Αλέξανδρος 2018, ο Χάρτινος Κόσμος του Νου Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη 2019, Serial Singers Καφωδείο 2019 Το Βαμπίρ που λεγόταν Αναστασία 2020, Για να αρχίσει μία ζωή 2021)

Η επιχείρηση της ολοένα και αναπτύσσετε με την ίδια να έχει επεκταθεί επίσημα και στην επιμέλεια και έκδοση βιβλίων άλλων καλλιτεχνών.

Η δημιουργία της πάντα ολοκληρώνεται με τους μαθητές της και την διδακτική της πορεία. Πλέον τα μαθήματα και το γραφείο της, στεγάζονται στον δικό της προσωπικό χώρο στο Φάληρο Θεσσαλονίκης, έναν πολυχώρο τεχνών που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, με σκοπό να αγκαλιάσει τους καλλιτέχνες και να δώσει στέγη σε όσους το έχουν ανάγκη για να εκφραστούν.

Η καλλιτεχνική της οικογένεια μεγαλώνει με τα δύο τελευταία βιβλία της να ετοιμάζονται να μεταφερθούν και αυτά στην θεατρική σκηνή, μαζί με το πρώτο της Χριστουγεννιάτικο βιβλίο και musical με τίτλο «Πως φτιάχτηκε το χιόνι», αφιερωμένο στην ευθύνη της ζωής μας.

0
Παραστάσεις
0
Παραγωγές
0
Σεμινάρια
0
Βιβλία
Καλάθι αγορών